بمناسبت گرامیداشت هفته تغذیه سالم در مرکز آموزشی درمانی ولایت انجام شد
مصاحبه با کارشناس تغذیه مرکز آموزشی درمانی ولایت به بمناسبت هفته تغذیه سالم
به گزارش روابط عمومی مرکز ولایت : مصاحبه با کارشناس تغذیه مرکز آموزشی درمانی ولایت به بمناسبت هفته تغذیه سالم . سعیده ابراهیم زاده کارشناس تغذیه مرکز ولایت با بیان اینکه تغذیه یکی از عوامل موثر در پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر مانند دیابت، قلبی عروقی، پرفشاری خون و چاقی می باشد. یادآور گردید 80 درصد از بیمار یهای قلبی عروقی و 90 درصد بیماری دیابت نوع 2 و 30 الی40 درصد سرطان ها از طریق رژیم غذایی سالم، نگهداری وزن در حد طبیعی و فعالیت بدنی قابل پیشگیری هستند. همچنین وی عوامل خطر ابتلا به بیمار یهای غیر وا گیر در ایران را شامل الگوی غذایی نامناسب و غذای ناسالم، پر فشاری خون، چاقی، تحرک نا کافی، استعمال دخانیات، کلسترول بالا و قند خون بالا دانست. در ادامه ایشان با بیان اینکه در حال حاضر در کشور ما، مصرف قند، نمک و چربی که از مهمترین عوامل خطر بیماری های غیر واگیر می باشند، بیشتر از مقدار توصیه شده جهانی استفاده می شود مصرف کم سبزی و میوه، شیر و لبنیات از مشکلات الگوی غذایی مردم کشور به شمار میرود. کارشناس تغذیه مرکز تغییر الگوی غذایی مردم به صورت مصرف بی رویه فست فود ها، نوشابه های گازدار، غذاهای چرب و سرخ شده، مصرف زیاد مواد قندی و شیرین و نداشتن تحرک بدنی کافی را از عوامل موثر بروز اضافه وزن و چاقی در کشور اعلام نمود.
سعیده ابراهیم زاده در مورد تغذیه صحیح گفت شرط اصلی سالم زیستن، داشتن تغذیه صحیح است. تغذیه صحیح یعنی رعایت دو اصل تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه، تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن و تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی که در هر گروه غذایی (6 گروه اصلی غذایی) یعنی لبنیات ، میوه ها، گروه نان و غلات، سبزیجات، گوشت و پروتئین ها،و روغن ها معرفی می شوند. مواد غذایی هر گروه، دارای ارزش غذایی تقریبا یکسان هستند و می توان از یکی به جای دیگری استفاده کرد.
در پایان کارشناس تغذیه مرکز ولایت با توصیه به اینکه ؛ اگرچه مدلهای مختلف رژیم غذایی دارای تفاوتهایی هستند، اما در اصل رویکرد همه یکسان بوده و هدف آنها تغذیه سالم است. پس بهعنوان یک قانون ساده، به یاد داشته باشید که اساس همه رژیمهای غذایی این است که مایعات کافی مانند آب یا نوشیدنیهای بدون شکر مصرف کنید. به دنبال آن سبزیها و میوهها به مقدار زیاد مصرف شوند. محصولات حیوانی و همینطور غذاهای ناسالم را در حد اعتدال مصرف کنید.
نظر دهید