رادیولوژی

 

مسئول واحد : مریم استوار

 

ایمیل : Maryam.ostvar58@yahoo.com

تلفن داخلی : 278
مسیر دسترسی : طبقه همکف ، بخش اورژانس ، واحد رادیولوژی 

معرفی واحد 

تاریخچه :  در سال 1985 اولین بار اشعه ایکس توسط دانشمندی به نام ویلهام کنراد رونتگن کشف شد او اولین کسی بود که از اشعه ایکس برای تصویربرداری از درون بدن انسان استفاده کرد.رونگتن به خاطر این کشف در سال 1901 برنده جایزه نوبل فیزیک شد.رادیولوژی یکی از شاخه های علم پزشکی است که با استفاده از روش های غیر تهاجمی تصویربرداری مانند اشعه ایکس به تشخیص و درمان بیماری های مختلف کمک می کند .گرافی های اشعه ایکس می تواند در موارد تشخیصی به کمک پزشکان بیایند مانند :

1- شکستگی استخوان ها در مهره ها

2- در رفتگی مفاصل

3- التهاب مفاصل 

4- درد شکم

5- برسی بیماری های دستگاه گوارش ، کلیه ها و مجاری ادراری و ...

6- پوسیدگی دندان

 

فرایند های تصویربرداری با اشعه ایکس

اکثر گرافی های اشعه ایکس به آماده سازی خاصی نیاز ندارند.ممکن است کارشناس تصویربرداری از شما بخواهد جواهرات ، عینک یا هرنوع اشیای فلزی یا پوششی که می تواند در تصویر تداخل ایجاد کند را  خارج کند.تیوب اشعه ایکس بالای تخت قرار دارد. دستگاه پرتویی از تشعشعات را به ناحیه مورد نظر شما می فرستد.شما در طول تصویربرداری چیزی احساس نخواهید کرد.

 

خطرات ناشی از اشعه ایکس

اشعه ایکس یکی از قدیمی ترین و رایج ترین اشکال تصویربرداری پزشکی می باشد.مزیت حاصل از تشخیص صحیح بیشتر از خطرات آن است اما با این حال چند نکته ایمنی وجود دارد که باید در نظر گرفته شود:

1- خطر ابتلا به سرطان،قرار گرفتن در معرض اشعه زیاد می تواند منجر به سرطان شود.اما به طور کلی میزان آن در اشعه ایکس کم است.بزرگسالان در برابر اشعه ایکس حساسیت کمتری نسبت به کودکان دارند.

2- در صورتی که کودک شما به تصویربرداری نیاز داشته باشد ممکن است کارشناس برای اطمینان از بی حرکت ماندن اورا محصور کند.این کار از نیاز به تکرار جلوگیری می کند . در صورتی که همراه با او در اتاق بماند باید برای جلوگیری از قرارگرفتن در معرض اشعهفروپوش سربی بپوشید.

3- در صورتی که باردار هستید یا فکر می کنید باردارید به پزشک خود اطلاع دهید.آنها ممکن است از روش متفاوتی برای حفاظت بیشتر از جنین استفاده کنند.

آخرین بروز رسانی : 1402/12/05
آرشیو
آرشیو