همه چیز در مورد سوختگی، از درد تا درمان
گفته میشود سوختگیها یکی از دردناکترین، پرعارضهترین و تلخترین اتفاقاتی است که ممکن است برای شخصی در زندگیاش رخ بدهد.
اولین اقدام پس از بروز سوختگیها
دکتر فاطمی در این باره توضیح میدهد: پس از ایجاد سوختگی، در مواردی که سطح دچار سوختگی، کمتر از 10 درصد سطح بدن باشد، بهتر است با آب خنک و نه با آب یخ محل دچار سوختگی را خنک کرد تا عمق سوختگی کاهش یابد. در مواردی که سوختگی، قسمتهای وسیعی از بدن را درگیر کرده باشد به علت افت دمای مرکزی بدن بهتر است فقط لباسهای بیمار از بدن وی خارج شود و بیمار در یک ملحفه تمیز پوشانده و به مرکز سوختگی اعزام شود.
چگونه از زخم سوختگی مراقبت کنیم؟
دکتر فاطمی با اشاره به این مطلب میگوید: توجه داشته باشید خود تاولها بهعنوان پانسمان بیولوژیک از منطقه سوخته محافظت میکنند، ولی در مواردی که تاول خونی شود یا روی مفاصل بزرگ باشد یا عامل سوختگی، مواد شیمیایی باشند بهتر است تاولها ترکانده شوند و پوست سوخته پانسمان شود.
باورهای اشتباهی که نباید جدی بگیرید
دکتر فاطمی تاکید میکند: چند باور غلط درباره سوختگیها در جامعه رایج است که هرگز نباید آنها را جدی بگیرید از جمله این که ریختن پودر پنیسیلین روی زخم سوخته بیتاثیر است. همچنین پوشاندن محل سوختگی با خمیر دندان، تاثیری در روند بهبود زخم سوختگی ندارد. توجه داشته باشید پاشیدن نمک روی محل سوخته نیز باعث بهبود نمیشود.
وی توصیه میکند: سوختگیهای ناشی از اسید یا قلیا را قبل از رساندن به بیمارستان فقط با آب فراوان شستوشو دهید و از شستوشو با شیر، سرکه، جوش شیرین یا هر مایع دیگری امتناع کنید.
نظر دهید